tisdag 15 april 2014

BonusHack!


Eftersom det var påsklovsledigt för vaktis fick vi klara oss utan projektor idag. Det skall dock till mer än en låst projektor för att hindra oss från att Hacka i Scratch. Det blev improvisationgenomgång av saker vi gjort tidigare...
...fast annorlunda:

1. Gravitation.
Vi scriptade en sprite som ständigt rör sig nedåt tills den nuddar "marken". Marken fick, i vårat enkla exempel, bestå av ett streck i bakgrunden. Spriten åker uppåt när mellanslag trycks ned och sjunker tills den nuddar (färgen på) strecket.
Såhär:


2. Styra en Sprite med (pil)tangenter.
Vi diskuterade vad i gravitationsskriptet som påverkade hur snabbt spriten sjunker respektive stiger och kom in på ämnet koordinater. Alla har inte gått igenom detta i skolan än så det fick bli en förenklad version där jag, med script, visade att spriten förflyttar sig genom att man ändrar dess X- och Y-värde. Mitten av scenen är X0/Y0, vill man förflytta spriten rakt till vänster så minskar man X-värdet och vill man att den skall flytta sig nedåt så minskar man Y-värdet. Vill man att den skall förflytta sig höger och uppåt ökar man X- resp Y-värde.
Såhär:


Dagens projekt:
http://scratch.mit.edu/projects/20809511/

Måste även berätta att trots påsklovsledigheten för alla Hackers och att detta bara var en bonus för de som ville gå trots ledighet var vi 13 pers närvarande idag. Succé!

 -Jesper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar